Info

Učenici MSŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ u posjeti općini Breza

 

29.11.2019 09:21
Slika
 
U sklopu realizacije sadržaja predmeta Privredno pravo i nastavnih aktivnosti, učenici ekonomskog usmjerenja Mješovite srednje škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ sa predmetnim profesorom Miralemom Dedićem boravili su jučer u prostorijama općine Breza.

Na sastanku, koji im je tom prilikom priređen u sali za održavanje sjednica Općinskog viijeća Breza, prof. Dedić  se Općinskom rukovodstvu zahvalio na izdvojenom vremenu.

“U pitanju je jedna izuzetna generacija učenika. Predstavnicima općine Breza dugujemo zahvalnost što su nam omogućili posjetu i što će nas informisati o funkcionisanju lokalne samouprave”, rekao je prof. Dedić.

Posredstvom prezentacije sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović upoznao je učenike o nadležnostima Općinskog načelnika i Općinskog vijeća prema odredbama Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Općina je dobar prostor gdje su učenici mogli vidjeti kako vlast funkcioniše na lokalnom nivou, da praktično vide ko čini zakonodavnu i izvršnu vlast te koje su njihove nadležnosti”, naveo je Zahirović.

O radu općinskih službi i djelokrugu svog rada učenicima su govorili i pomoćnica načelnika za finansije Meliha Beširević, stručni saradnik za društvene djelatnosti Zikret Mahmutović, stručni saradnik za upravno-pravne poslove Tarik Mamela, stručna savjetnica za upravno-pravne poslove Ajsela Silajdžić-Likić i stručni saradnik za razvoj i investicije Kenan Kadrić

Foto galerija : Posjeta učenika MSŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"
0 0