Info

Na 35. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Breza usvojen Zaključak po Nacrtu Budžeta za 2020. godinu

 

28.11.2019 12:06
Slika
 
Trideset i petu redovnu sjednicu Općinskog vijeća Breza, održanu 27. novembra 2019. godine, vodio je predsjedavajući Memsud Kadrić (GDS). U radu sjednice iz opravdanih razloga nisu sudjelovali Anes Zaimović (SBB) i Selma Beširević (SBB).

Nakon podnesene informacije o sastancima predsjednika klubova parlamentarnih stranaka, nova pitanja i inicijative uputili su Amina Jekalović (SDP), Memsud Kadrić (GDS), Arif Sirotanović (BPS) i vijećnica Belma Škrgić.

Sa dvanaest glasova, vijećnici su usvojili Odluku o visini naknade predsjedniku i članovima Upravnog odbora (UO) Doma zdravlja Breza. Iznos novoutvrđene mjesečne naknade predsjedniku UO je 280 KM, a članovima po 230 KM.

Tokom 35. redovne sjednice rasprave su se vodile i u okviru preostalih tačaka dnevnog reda koje su se odnosile na razmatranje i donošenje Zaključka po Nacrtu Budžeta općine Breza za 2020. godinu, Zaključka po Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta općine Breza za 2020. godinu, prijedloga Odluke o ostvarivanju prava nezaposlenih branilaca na troškove prevoza radi liječenja u drugom kantonu. Vijećnici su primili k znanju informaciju o Dokumentu okvirnog Budžeta općine Breza za period od 2020. do 2022. godine.

U radu sjednice učestvovali su Općinski načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, Općinski pravobranilac Eldin Mustafić, pomoćnik načelnika za privredu Salih Hasanspahić, pomoćnica načelnika za finansije Meliha Beširević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco, sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović i volonterka Mirela Cigura.

Gosti na sjednici bili su predsjednik Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Sabit Begić, predsjednik Odbora za provedbu Etičkog kodeksa u Općinskom vijeću Mirsad Hajduković, zastupnica u Skupštini ZDK Branka Trogrlić, službenik za demokratski razvoj pri OSCE-u Daut Bajramović i volonterka u lokalnoj samoupravi Mia Kristić. Predstavnica medija bila je novinarka Radija Breza Vernesa Mušanović.
0 0