COVID-19

Mr. sci. Munib A. Zaimović pozvao građane da u većoj mjeri poštuju higijensko-epidemiološke mjere kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa

 

14.07.2020 17:46
Slika
 
Broj trenutno zaraženih koronavirusom u Brezi danas iznosi 9, od čega su 3 osobe smještene na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

Danas održanim sastankom Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa općine Breza predsjedavao je mr. sci. Munib A. Zaimović koji se svim učesnicima, odnosno službama i institucijama zahvalio što su bili na visini zadataka tokom minulog perioda u sprječavanju i suzbijanju epidemije koronavirusa, ali i pozvao građane da u još većoj mjeri poštuju higijensko-epidemiološke mjere kako bi se zaustavilo širenje zaraze.

Direktor JU Dom zdravlja Breza, prim. dr. spec. Fikret Salčinović je naglasio da se epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu usložnjava čemu, kako je naveo, mnogo pogoduje popuštanje epidemioloških mjera.

Čelni čovjek Doma zdravlja akcentirao je značaj edukacije stanovništva i konstantno apeliranje da se poštuju mjere nošenja maski i držanja fizičke distance.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, direktor JU Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, komandir Policijske stanice Breza Mensur Halilović i direktor Javnog preduzeća Veterinarska stanica Breza Mirsad Bogilović.
0 0