Info

Mladi tekvandoisti na polaganju u Brezi pokazali izuzetne vještine

 

23.12.2019 13:35
Slika
 
U prizemnim sportskim prostorijama Islamskog centra, u nedjelju, 22. decembra 2019. godine, održano je polaganje za više pojaseve – viša učenička zvanja u Brezi. Pristupilo je 210 polagača iz jedanaest punktova i četiri grada Tekvando Kolektiva Bosna, koji je bio i domaćin polaganja. Sportisti su pokazali odlično znanje iz poomsi, razbijanja daski i drugih vještina potrebnih za uspješno polaganje.

Ispitivačku komisiju činili su glavni i odgovorni majstor peti dan i predsjednik TKD Bosna Edin Kajević, predsjednik kluba Victory Sarajevo Alen Alić, trener TKD Bosna i majstor treći dan Almin Kajević, trener sekcije Breza Kerim Ahmedspahić i menadžer TKD Bosna, u funkciji oficijelnog zapisničara, Edin Valjevac.

Dodijeljeni su i certifikati članovima koji su položili za crni pojas DAN/POOM pred komisijom Tekvando saveza BiH.

Također, ovom polaganju svojim prisustvom podršku su dali i načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović, koji kontinuirano pomaže rad kolektiva.

“Hvala načelniku Zaimoviću i općini Breza na konstantnoj podršci našem kolektivu. Zahvaljujući finanijskoj pomoći općine Breza, naši takmičari imali su priliku otići na brojna domaća i međunarodna tamičenja”, rekao je predsjednik TKD Bosna Edin Kajević.

“Uspjeh ovih mladih sportista rezultat je kvalitetnog rada trenera i uprave uz podršku roditelja. Općina će iskazati maksimalnu podršku svim sportovima”, naglasio je načelnik Zaimović.
0 0