Info

Mirna šetnja ulicama Breze za Srebrenicu

 

11.07.2020 15:04
Slika
 
U okviru obilježavanja 25. godišnjice srebreničkog genocida, u Brezi je 11. jula, na dionici od Islamskog centra do šehitluka I i II, organizirana mirna šetnja. Učesnici, među kojima je bio veliki broj mladih, nosili su transparent s natpisom da se Srebrenica nikada ne smije zaboraviti.

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice (MIZ), općine Breza, Općinskog vijeća i boračkih organizacija poslije šetnje su na spomen-obilježjima šehidskih mezarja položili cvijeće za sve nastradale Srebreničane i šehide Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Na jedan od najvažnijih i najbolnijih datuma u historiji BiH posredstvom prigodnih obraćanja podsjetili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednica Breza Zejd ef. Sokić i načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović, naglasivši da je jedan od ciljeva održavanje manifestacije čuvanje i širenje istine.

Članica Mreže mladih MIZ Breza Lejla Frljak pročitala je sastav na temu “11. juli”, a priču “Ne boj se, sine” iz knjige “Vrisak krvi”, pročitala je članica Mreže mladih Melisa Mamela.

Galerija fotografija : U Brezi obilježena 25. godišnjica genocida u Srebrenici
0 0