COVID-19

Koordinaciono tijelo za praćenje koronavirusa građanima uputilo apel

 

06.07.2020 22:40
Slika
 
Koordinaciono tijelo za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa općine Breza, nakon sastanka održanog 6. jula 2020. godine u sali Općinskog vijeća, posredstvom saopćenja za javnost apeliralo je na građane da se dosljedno pridržavaju svih propisanih higijenskih mjera zaštite od koronavirusa, koje se prvenstveno odnose na nošenje zaštitne maske u zatvorenim javnim prostorima, poštivanje fizičke distance od dva metra, te dezinfekciju prostora.

Ovaj apel je upućen s obzirom na to da je proteklih dana došlo do naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini i posebno je adresiran na starije osobe i hronične bolesnike.

Predsjednik Koordinacionog tijelo za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa mr. sci. Munib A. Zaimović podsjetio je da su naredbe Federalnog kriznog štaba od 29. maja još na snazi, a to su nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ukoliko nije moguće održavati distancu od dva metra.

Zaimović je dodao da su građani uspjeli da se vrate normalnom životu i da se uz malo opreza i odgovornosti može osigurati da tako i ostane.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su direktor JU Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco, direktor JU Centar za socijalni rad Osman Salkić, direktor JP Komunalno Seid Opačin, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, komandir Policijske stanice Breza Mensur Halilović i direktor Javnog preduzeća Veterinarska stanica Breza Mirsad Bogilović.
0 0