Info

Članovi Udruženja građana Omladinska romska inicijativa “Budi mi prijatelj” mališane iz romskih porodica obradovali podjelom paketića

 

30.12.2019 12:25
Slika
 
Udruženje građana Omladinska romska incijativa “Budi mi prijatelj” implementiralo je projekt čiji je krajnji cilj bio podjela paketića mališanima iz socijalno ugroženih romskih porodica na području općina Visoko i Breza.

Podjelom novogodišnjih paketića, koja je imala za cilj približiti novogodišnje i božićne praznike romskoj djeci te širiti poruku ljubavi i istaknuti važnost humanosti, obuhvaćeno je 300 mališana.

“Bliže se novogodišnji praznici, ovo godišnje doba je posebno za sve nas, a posebno za djecu, naše misli su pune ljubavi, osjećaja za porodicom i porodičnim okupljanima, ovo godišnje doba je posebna radost za djecu. Tu je osjećaj koji nas čini sretnim, puno nade i uzbuđenja, ali nemaju svi taj osjećaj, mnogi žive na rubu egzistencije – žive od danas do sutra”, poručuju iz UG “Budi mi prijatelj” i posebno zahvaljuju ljudima dobrog srca, organizacijama i firmama koje su omogućile sprovođenje akcije.

“Hvala načelniku mr. sci. Munibu A. Zaimoviću na srdačnoj saradnji i opredjeljenju da ove godine finansijski podupre naš projekt, kako bismo zajedničkim snagama obradovali mališane iz romskih zajednica”, navode iz UG “Budi mi prijatelj”.
0 0